omslag illustratie
Natuurhistorisch Genootschap in Limburg
 

Studiegroepen

Wie geïnteresseerd is in bepaalde tak van natuurstudie, kan zich aansluiten bij een van de vele studie- en werkgroepen binnen het Natuurhistorisch Genootschap.
De meeste studie- en werkgroepen organiseren regelmatig bijeenkomsten waar onder andere de resultaten van door de leden verricht onderzoek worden besproken. Ook worden regelmatig gastsprekers uitgenodigd en excursies georganiseerd.

Op een tweemaal per jaar te voeren Periodiek Overleg vindt gezamenlijk overleg plaats tussen (vertegenwoordigers van) alle studie- en werkgroepen, de kringen, de redactie en het bestuur. Het Periodiek Overleg vindt eenmaal plaats in Maastricht en eenmaal in Roermond

De meeste studie- en werkgroepen houden zich intensief bezig met de inventarisatie van flora en fauna in de gehele provincie Limburg. Resultaten van dit onderzoek worden regelmatig gepubliceerd in het Natuurhistorisch Maandblad, in de reeks Publicaties van het Natuurhistorisch Genootschap in Limburg of in de Mededelingen of Jaarverslagen van de Studiegroepen.

Joomla SEF URLs by Artio