Naar de inhoudNaar de hoofdnavigatie
Stage lopen

Ben je student van een MBO- of HBO-opleiding en wil je bij ons stage lopen, meld je dan bij het kantoor van het Natuurhistorisch Genootschap. Stage lopen bij het Natuurhistorisch Genootschap betekent een boost in je soortenkennis. Samen met onze soortenexperts ga je het veld in en doe je onder begeleiding onderzoek naar de Limburgse flora en fauna.

Veel van deze onderzoeken vinden plaats in Nationaal Park De Meinweg en zijn gericht op reptielen en amfibieën, maar er is ook onderzoek mogelijk naar zoogdieren en insecten.

Bij de stage leer je, afgestemd op jouw niveau, onderzoek te doen en maak je gebruik van verschillende onderzoeksmaterialen. Dit kunnen zijn muizenvallen (om de dichtheid aan muizen te meten), wildcamera’s (waarmee nachtactieve dieren als marters worden onderzocht), reptielenplaten (waarmee de dichtheid van onder meer Gladde slangen, Hazelwormen en hagedissen worden vastgesteld), bat-detectors (waarmee je vleermuizen opspoort). Ook help je mee aan het monitoren van de zeldzame Knoflookpad.

Ben je in opleiding bij een MBO-opleiding, dan ga je ook deels praktisch aan de slag en help je mee bij het beheer van het terrein. De beste periode om bij ons stage te lopen is in principe tussen februari en november.

Adderonderzoek
1. Adderonderzoek
Fuikenonderzoek
2. Fuikenonderzoek
Knoflookpadonderzoek
3. Knoflookpadonderzoek