omslag illustratie
Natuurhistorisch Genootschap in Limburg
 

Vlinderstudiegroep

De Vlinderstudiegroep houdt zich bezig met de bestudering van dag- en nachtvlinders.

Missie en doel

De Vlinderstudiegroep werd in mei 1981 opgericht en is met steeds weer nieuwe leden actief in de Limburgse natuur. 
Binnen de Vlinderstudiegroep bestaat een grote diversiteit aan interesses en activiteiten. De leden houden zich bezig met de studie van zowel dag- als nachtvlinders. Hoewel de in Limburg voorkomende vlinders hierbij bijzondere aandacht krijgen, is de belangstelling niet tot onze provincie en zelfs niet tot Nederland beperkt. Heeft u ook interesse dan kunt u zich aanmelden via het kantoor en/of via de secretaris van de studiegroep.

Diverse leden nemen ook deel aan het project Nachtvlindermonitoring Limburg (NML). Dit is een inmiddels 6 jaar lopend project waarin in de periode van begin april tot half november elke 14 dagen de lamp brandt in diverse achtertuinen. De vlinders worden op naam gebracht en genoteerd. De tuinen liggen verspreid over heel Limburg en ook u zou daaraan deel kunnen nemen. Meer informatie over het project  Nachtvlindermonitoring Limburg kunt u vinden op deze pagina.

Op het tabblad ‘soorten van de maand’ komt u maandelijks een aantal vlindersoorten tegen die u die maand kunt verwachten. 
Dit kunnen algemene soorten zijn, maar ook soorten die niet vaak worden gezien of waarvoor extra aandacht wordt gevraagd.

 

 

Joomla SEF URLs by Artio