Naar de inhoudNaar de hoofdnavigatie

Fotostudiegroep

Introductie

Veel mensen die in de natuur op stap zijn verwonderen zich over de diversiteit aan organismen die ze tijdens hun tochten tegenkomen. Bijzondere waarnemingen worden dan graag op beeld vastgelegd en bij de menigeen komt dan de vraag bovendrijven wat ze eigenlijk gefotografeerd hebben. Zo vinden ze de weg naar het Natuurhistorisch Genootschap. Bij de diverse studiegroepen is veel kennis aanwezig van de in onze contreien voorkomende soorten.

Als het enthousiasme over het doen van steeds weer nieuwe ontdekkingen groeit, sluiten mensen zich vaak aan bij de studiegroepen. Bij anderen, bij wie het meer gaat om het esthetische aspect van de fotografie, ontstaat de behoefte om te soorten alleen niet vast te leggen, maar ook om dit op een zo fraai mogelijke manier te doen. Daarom werd op 22 september 2003 de Fotostudiegroep opgericht.

Het doel van de Fotostudiegroep is dat Genootschapsleden die op zoek zijn naar tips & tricks om hun foto’s nog mooier te maken elkaar weten te vinden. In het verleden leverde de Fotostudiegroep al bijdragen aan themanummers van het Natuurhistorisch Maandblad en verzorgde ze de fotoredactie van boeken die door de Stichting Natuurpublicaties Limburg werden uitgegeven. Momenteel staan de activiteiten door het gebrek aan actieve leden op een laag pitje, maar als er iemand is die de handschoen wilt oppakken zijn er alle mogelijkheden.

Fuut
1. Fuut
Gewone pad (Bufo bufo)
2. Gewone pad (Bufo bufo)
Slanke sleutelbloem (Primula elatior)
3. Slanke sleutelbloem (Primula elatior)
Komende activiteiten
Datum en tijd Onderwerp Lokatie
Geen items ...
Bestanden
Contactinformatie
Mail: ln.​lghnsotof