Naar de inhoudNaar de hoofdnavigatie

Kring Venlo

Introductie

Kring Venlo is voortgekomen uit de Vereniging Vrienden der Natuur in Venlo. Het is een kring van het Natuurhistorisch Genootschap die bestaat uit een aantal werkgroepen die vooral actief zijn in de omgeving van Venlo.Zo is er een Planten- en insectenwerkgroep, een Paddenstoelenwerkgroep en een Faunagroep.

De leden van deze werkgroepen treffen elkaar op regelmatige basis. Samen worden excursies ondernomen in de natuurgebieden in de omgeving van Venlo. De Faunagroep gaat maandelijks op stap en onderneemt ook regelmatig excursies naar verder gelegen doelen. De Planten- en Insectenwerkgroep gaat meermaals per jaar op excursie.

Momenteel zijn er niet, zoals bij andere kringen, maandelijkse avonden waarop de leden elkaar treffen om kennis uit te wisselen of een lezing bij te wonen. Mits er genoeg actieve mensen zijn, kan ook dit laatste weer opgepakt worden om zo nieuwe mensen in de omgeving van Venlo voor de natuur te enthousiasmeren.

Mocht u interesse hebben om actief te worden en in de regio Venlo iets voor het Genootschap te betekenen, neem dan contact op met het kantoor van het Genootschap.

Excursie Groote Heide
1. Excursie Groote Heide
Komende activiteiten
Datum en tijd Onderwerp Lokatie
Geen items ...
Bestanden
Contactinformatie
Mail: ln.​lghnolnev