Naar de inhoudNaar de hoofdnavigatie

Dialoogavond stikstofproblematiek

De avond zal (traditiegetrouw) weer opgedeeld worden in twee delen: voor de pauze een toelichting op het stikstofprobleem en na de pauze een discussie over de mogelijke oplossingen die we kunnen of moeten nemen.

Het verlies aan biodiversiteit door een teveel aan stikstof is de afgelopen tijd al erg actueel. Maar wat weten we eigenlijk over stikstof? De natuur heeft stikstof nodig, maar er kan door menselijke activiteit een teveel ontstaan.

Ber Peeters zal deze avond een aantal begrippen nader bekijken en ons laten zien welk problemen er in de natuur ontstaan bij een overmaat aan stikstof en welke oplossingen er nog mogelijk zijn om het tij te keren. In het verhaal neemt hij ’gewas-beschermingsmiddelen’ mee die ook oorzaak zijn van biodiversiteitsverlies.

Dat de natuurgebieden nu al grote hinder ondervinden van deze stikstofcrisis zal Frans Reijnen (Natuurmonumenten) ons voorleg
gen. Hij zal een korte presentatie over de kwaliteit van de graslanden geven en vertellen wat we doen in het beheer gericht op verschraling van de bodem.
Organisatie
Kring Maastricht
Plaats
het Natuurhistorisch Museum, de Bosquetplein 6, 6211 KJ Maastricht
Contact
Johan den Boer
Tijd
Donderdag 1 februari 2024, van 20:00 tot ongeveer 22:30 uur
Toegang
Openbaar