Naar de inhoudNaar de hoofdnavigatie

Maandblad

Introductie

Sinds 1912 is het Natuurhistorisch Maandblad een van de vooraanstaande Nederlandse natuurtijdschriften. Het tijdschrift is dus inmiddels aan zijn 110e jaargang bezig. In het Natuurhistorisch Maandblad verschijnen maandelijks artikelen over de flora, fauna, geologie en landschap van Limburg.

De redactie streeft naar een tijdschrift met een wetenschappelijk niveau. Regelmatig worden er themanummers gepubliceerd. Dit zijn dikkere nummers waarin artikelen over een bepaald thema of een bepaalde regio worden gebundeld. Zo verschenen er in 2022 themanummers over het waterwingebied Craubeek en het Vlootbeekdal.

De artikelen worden zowel door leden van het Natuurhistorisch Genootschap als door onderzoekers van buitenaf geschreven. Zo publiceren diverse onderzoeksbureaus en universiteiten de resultaten van in Limburg uitgevoerd onderzoek graag in ons blad aangezien zo de kennis over de Limburgse natuur in één medium wordt gebundeld en bekend gemaakt worden aan de geïnteresseerde natuurliefhebbers binnen de provincie.

Omslag Maandblad
1. Omslag Maandblad
Bestanden
Contactinformatie
Mail: ln.​lghndalbdnaam