omslag illustratie
Natuurhistorisch Genootschap in Limburg
 

Lezing Flora van Zuid-Afrika

Knop bewerken

Over twee reizen door Zuid-Afrika is een presentatie gemaakt. Beide reizen zijn op eigengelegenheid gemaakt. De eerste reis is gemaakt van half september tot begin oktober 2004, de tweede reis is gemaakt van eind augustus tot eind september 2005. De eerste reis ging van Johannesburg naar Kaapstad, de Nationale Parkenroute. De reis voerde langs een aantal Nationale Parken en privé natuurreservaten waaronder: Kruger Nationaal Park, Hluhluwe-Umfolozi Park. Na een verblijf in het koninkrijk Swaziland ging de reis richting het wet-land park La Lucia gegaan, en via Kwazulu Natal en de Drakensberge bereiken we het koninkrijk Lesotho. Vandaar via de Kleine Karoo richting Kaapstad.
De tweede reis startte in Kaapstad en ging via Namaqualand, Richtersveld, door het binnenland van Namibië naar Ethosha Nationaal Park. Via de kust van Namibië en een doorsteek dwars door Namibië naar de rand van Kalahari Nationaal Park naar de Karoo in Zuid-Afrika. Vandaar langs de zuidkust naar het schiereiland de Kaap terug naar Kaapstad. In deze tijd van jaar begint daar het voorjaar en is er op gebied van flora zeer veel moois te ontdekken, zoals na de regentijd de uitgestrekte velden van bloemen in Namaqualand en in Richtersveld met zijn endeme flora. 
Deze presentatie omvat een selectie van beelden van de flora en fauna en het fraaie landschap van Zuid-Afrika en Namibië.

Gegevens

OrganisatiePlantenstudiegroep
Spreker(s)Olaf Op den Kamp
TijdVrijdag, 16 januari 2009, van 20:00 tot ongeveer 22:30 uur
PlaatsMaastricht, de Bosquetplein
Joomla SEF URLs by Artio