omslag illustratie
Natuurhistorisch Genootschap in Limburg
 

Excursie Ecotop Meinweg

Knop bewerken

Op zaterdag 24 september 2016 vindt in Kasteel Daelenbroeck te Herkenbosch het natuursymposium Meinweg EcoTop 2016 plaats. Het is inmiddels het negende achtereenvolgende jaar dat Duitse en Nederlandse veldbiologen en natuurvrienden bijeen komen om hun kennis grensoverschrijdend uit te wisselen.
Het centrale thema van de EcoTop 2016 is “Zoogdieren in de Duits-Nederlandse grensregio”. Veldbiologen, zowel de professional als de vrijwilliger, zullen u tijdens het ochtendprogramma informeren over hun ervaringen met een ecoduct over de B52 (N68) als oversteekplaats voor zoogdieren, ervaringen met Wilde zwijnen in NP De Meinweg, de verspreiding en biologie van de Bever, het voorkomen van kleine marterachtigen en andere bijzondere zoogdieren in het grensgebied. Ook de Kerkuil, als leverancier van
zoogdiergegevens komt aan bod. Tijdens het middagprogramma brengen we traditioneel een bezoek aan het gebied. De invulling van deze dag is onder voorbehoud. Het definitieve programma wordt bij inschrijving gepubliceerd op de website van de Ecotop.

Vanwege de provinciale bezuinigingen op het gebied van natuur en landschap is deelname aan de Ecotop voor het eerst niet gratis. Wij vragen u een bedrag van slechts € 5,00 per persoon als tegemoetkoming in de kosten, waardoor vervoer, lunch en de afsluitende borrel als vanouds kunnen worden verzorgd. Inschrijven kan via www.meinweg-ecotop.nl. Uw opgave ontvangen wij graag vóór 15 september 2016. Betalen kan op de dag zelf.

De EcoTop 2016: Landgoed Kasteel Daelenbroeck, Kasteellaan 2, 6075 EZ Herkenbosch
Tijd: 08.45 – 17.30 uur.

Hebt u aanvullende vragen of opmerkingen neemt u dan contact op met Ton Lenders (tlenders@live.nl) of Peter Kolshorn (peter.kolshorn@bsks.de)

Gegevens

OrganisatieStichting Koekeloere & Staatsbosbeheer
ExcursieleidingTon Lenders
TijdZaterdag, 24 september 2016, van 8:45 tot ongeveer 17:15 uur
VertrekKasteel Daelenbroek te Herkenbosch
ToegangOpenbaar
OpgaveOpgeven verplicht! (www.meinweg-ecotop.nl)
illustratie
Joomla SEF URLs by Artio