omslag illustratie
Natuurhistorisch Genootschap in Limburg
 

Het Genootschapsweekend

Inventarisatie weekend

Jaarlijks organiseert het Natuurhistorisch Genootschap inventarisatieweekenden in Limburg. Tijdens zo'n inventarisatieweekend wordt onderzoek uitgevoerd door alle studiegroepen van het Natuurhistorisch Genootschap. 

G e n o o t s c h a p s w e e k e n d 2 0 1 7

Van vrijdag 30 juni tot en met zondag 2 juli 2017 organiseert het Natuurhistorisch Genootschap weer een inventarisatieweekend. Dit keer bezoeken we het gebied aan de oostzijde van de Maas tussen Roermond en Venlo. We gaan in groepjes van 4-5 personen op zoek naar de flora en fauna in het Swalmdal en in de nieuw ontstane natuurgebieden aan de oostkant van de Maas tussen Roermond en Venlo. Daar liggen diverse natuurgebieden waaronder het Swalmdal, de Rijkelse Beemden, de Donderberg, het Jaomerdal, de Holtmühle, het Brachter Wald, de Boesheide, het Beesels Broek, het Blankwater en de Hillenrader Bossen. Zowel ervaren als beginnende natuurliefhebbers zijn uitgenodigd. Tijdens het weekend staat namelijk niet alleen het inventariseren, maar ook het van elkaar leren over de natuur centraal. Zo proberen we er een leuk en gezellig weekend van te maken.

Waar ?

We verblijven in Pension Groenewoud, Groenewoud 8, 6071 RB Swalmen

Wanneer ?

Vrijdag 30 juni:

Inloop vanaf 19.00 uur.
20.00-21.00 uur inleidende lezing.
21.30 uur vertrek nachtvlinder- en vleermuisexcursies.

Zaterdag 1 juli:

9.00 uur start excursies vanaf Pension Groenewoud.
18.00 uur vertrek voor diner.
21.30 uur vertrek nachtvlinder- en vleermuisexcursies.

Zondag 2 juli:

9.00 uur start excursies vanaf Pension Groenewoud.
Circa 15.00 uur afsluiting van het weekend bij Pension Groenewoud.

Kosten

Deelname kost € 40,00; dit is inclusief twee overnachtingen, twee keer ontbijt en het avondeten op zaterdag. Bij overnachting dient u wel zelf lakens mee te nemen. Denk ook aan sloffen of dikke sokken, schoenen zijn in de accommodatie taboe. Kamperen kan eventueel ook; geef dit dan ruim van tevoren aan. Aanmelden kan via / genootschapsweekend#aanmelden of via het kantoor van het Natuurhistorisch Genootschap, Godsweerderstraat 2, 6041 GH Roermond,, tel. 0475-386470 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Joomla SEF URLs by Artio