Naar de inhoudNaar de hoofdnavigatie

Genootschapsdag

Introductie

De Genootschapsdag is de ontmoetingsdag voor de Limburgse natuurliefhebber, lid of geen lid van het Natuurhistorisch Genootschap. In deze dag gaat het zowel om kennis als om ontmoeting. Naast interessante lezingen is er ook veel ruimte om contacten te onderhouden of nieuwe contacten te maken. In het ochtendprogramma worden door de leden van de studiegroepen van het Genootschap korte lezingen over een bepaald onderwerp gehouden, zoals het voorstellen van bijzondere soorten binnen hun studiegebied, verslagen van excursies of onderzoekjes enz. In de uitgebreide middagpauze is er ruimte om plannen te smeden voor het aankomende veldseizoen of het verstevigen van de onderlinge contacten.

Daarnaast is er een boekenmarkt waarbij de uitgaves van het Natuurhistorisch Genootschap in Limburg en tweedehands boeken te koop worden aangeboden. In de middag staan langere lezingen op het programma waarbij specialisten hun onderzoek naar de Limburgse flora en fauna toelichten. Na afloop van de dag is er een gezellige borrel.

De Genootschapsdag vindt altijd vroeg in het jaar, ruim voor de start van het veldseizoen, plaats op een centrale plek in de provincie.

Werk in uitvoering
1. Werk in uitvoering
Komende activiteiten
Datum en tijd Onderwerp Lokatie
Geen items ...
Bestanden
Contactinformatie
Mail: ln.​lghngadspahcstooneg