omslag illustratie
Natuurhistorisch Genootschap in Limburg
 

Euregionale Botanische Bijeenkomst

De Euregio Maas-Rijn is een gebied met allerlei verschillende bodems, landschappen en milieu´s. Deze variëren van kalkrijk tot zuur, van droog tot nat, van zandgrond tot klei en van hoog tot laag. De rijkdom aan planten in zo´n beperkt gebied is hierdoor aanzienlijk.

Doel van de bijeenkomst is het aanhalen van de contacten tussen botanici aan weerszijden van de grens. We willen tijdens de bijeenkomst kennismaken met elkaars natuurgebieden betreffende de flora, het beheer, de werkwijze, activiteiten en projecten en onderzoeken of er misschien gezamenlijk projecten en activiteiten georganiseerd kunnen worden.

De voertaal bij het officiële gedeelte van het programma is Nederlands.

Editie 2017

Zaterdag 20 mei in Kanne

Orchideeën van de Sint-Pietersberg

De Sint-Pietersberg is een uniek gebied; het is een van de orchideeenrijkste gebieden van de Benelux, niet alleen qua aantallen planten, maar ook qua soorten. Bovendien ligt de Sint-Pietersberg in drie regio’s: Nederland, Vlaanderen en Wallonië.

Tijdens deze achtste Euregionale botanische bijeenkomst gaan we nader in op de orchideeënrijkdom van de Sint-Pietersberg. In de ochtend doen we dat door middel van lezingen door diverse sprekers, in de middag maken we een excursie in de Thier de Lanaye, één van de meest bijzondere delen van het gebied.

Doel van de Euregionale botanische bijeenkomst is het aanhalen van de contacten tussen botanici aan weerszijden van de grens. We willen tijdens de bijeenkomst kennismaken met elkaars natuurgebieden met betrekking tot de flora, het beheer, de werkwijze, activiteiten en projecten en onderzoeken of er misschien gezamenlijk projecten en activiteiten georganiseerd kunnen worden.

 

BOEKPRESENTATIE

Orchideeën van de Sint-Pietersberg

Tevens wordt op deze bijeenkomst een bijzonder boek gepresenteerd: ‘De orchideeën van de Sint-Pietersberg. Een historisch en actueel overzicht’ geschreven door Karel Kreutz, Nigel Harle en Martine Lejeune. Dit ruim 360 pagina’s dikke boek bespreekt het voorkomen van alle hier gevonden orchideeën in heden en verleden. Ook wordt een beschrijving gegeven van de verschillende terreinen waarin de orchideeën groeien. Dit boek is tijdens deze dag te koop voor € 24,00 (NHGL-leden betalen € 19,00).

 

PRAKTISCHE INFORMATIE

Adres: Fanfarezaal van de Koninklijke Fanfare St. Cecilia, Bejats 6-28, 3770 Kanne-Riemst. Parkeren op de parkeerplaats op de hoek Bejats en Statiestraat.

Deelname aan deze dag is gratis, een financiële bijdrage is welkom.

Voor de lunch bedragen de kosten € 7,00 p.p. Gelieve dit bedrag over te maken op IBAN: NL54INGB0001036366, BIC INGBNL2A t.n.v. Natuurhistorisch Genootschap in Limburg onder vermelding van Euregionale botanische bijeenkomst 2017.

We verzoeken u zich voor 1 mei aan te melden via het tabblad Aanmelden of tel. 0031-(0)475-386470 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het aantal deelnemers is beperkt en deelname wordt gehonoreerd in volgorde van aanmelding. Mocht later blijken dat u toch verhinderd bent, dan verzoeken we u vriendelijk dit kenbaar te maken zodat anderen uw plaats kunnen innemen.

De officiële voertaal tijdens dit symposium is Nederlands. In beperkte mate is er vertaling voor Duitse gasten voorhanden.

Joomla SEF URLs by Artio